Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: Αναμένει επέκταση της αναμνηστικής δόσης

Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Εισήγηση αναμένει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σάτζιντ Τζάβιντ, σχετικά με την επέκταση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε νέα μέτρα, αυστηροποιώντας τους κανονισμούς για όσους φθάνουν στη χώρα και επιβάλλοντας τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία.

Αλλά υπουργοί θέλουν επίσης να προωθήσουν και τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, λέγοντας ότι ακόμη και αν τα εμβόλια αποδειχτούν λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία απέναντί της και θα μειώνουν τον αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ στο Sky News

Όπως είπε ο Τζάβιντ στο Sky News: “Το άλλο που παραμένει υπερβολικά σημαντικό, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ, είναι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα”, ενώ πρόσθεσε ότι: “Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα από τους ειδικούς συμβούλους μας στο θέμα των εμβολίων, την αποκαλούμενη Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση, να μου δώσουν πολύ σύντομα την εισήγησή τους για την διεύρυνση του προγράμματος χορήγησης αναμνηστικής δόσης και θεωρώ ότι θα μου την δώσουν άμεσα”.

people 2 1

Διεύρυνση των ηλικιών για την αναμνηστική δόση

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα η Βρετανία διεύρυνε τις κατηγορίες όσων μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση περιλαμβάνοντας και άτομα από 40 ετών και άνω και ανακοίνωσε επίσης ότι τα παιδιά 16 και 17 ετών θα μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση ενδεχομένως νωρίτερα έπειτα από σύσταση της Επιτροπής. Η Βρετανία έχει ήδη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και ο Τζάβιντ είπε ότι τα νέα μέτρα χρειάζονται για να κερδίσουν χρόνο οι ειδικοί ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν περισσότερο την Όμικρον, η οποία δεν είναι ακόμη σαφές αν καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια.

Ο Τζάβιντ ανέφερε ότι: “Υπάρχουν λόγοι να θεωρούμε ότι ίσως και τονίζω το ίσως… αποδειχτεί ότι καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλιά μας, ίσως όμως και όχι, απλώς δεν γνωρίζουμε αρκετά ακόμη. Το θέμα είναι ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από το να μην εμβολιαστείς και γι΄αυτό είναι τόσο σημαντικό το πρόγραμμα των αναμνηστικών δόσεων”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ