Μετάλλαξη Ομικρον: «Αρχίζει να κυριαρχεί» στη Ρωσία – Στα 783 τα κρούσματα

Το 53% των κρουσμάτων της Ομικρον έχουν καταγραφεί στην Μόσχα.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε την Παρασκευή (14/1) ότι στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 783 κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, καθώς και ότι αναμένεται αύξηση των περιστατικών στο εγγύς μέλλον.

Η ίδια προσέθεσε ότι το 53% των κρουσμάτων της παραλλαγής Ομικρον έχουν καταγραφεί στην Μόσχα, ενώ απέδωσε το ποσοστό στο ότι «η περιοχή της πρωτεύουσας παραδοσιακά δέχεται το πρώτο πλήγμα καθώς είναι ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος».

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι «η Ομικρον αρχίζει να κυριαρχεί μεταξύ των νοσησάντων από κορονοϊό και αυτή είναι μια ένδειξη ότι θα δούμε στις επόμενες μέρες μια σοβαρή αύξηση της νοσηρότητας».

Η Γκόλικοβα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η παραλλαγή Ομικρον να εκτοπίσει πιθανότατα την παραλλαγή Δέλτα στην Ρωσία, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων της Ομικρον στην Ρωσία μέσα σε τρεις μέρες υπερδιπλασιάσθηκε.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης, ότι με βάση τις αναλύσεις των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), περίπου 300.000 άτομα που ήταν θετικά στον κορονοϊό, μετά τα τεστ αντισωμάτων που έκαναν δεν απευθύνθηκαν στον γιατρό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ