Μαριούπολη: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί από την επίθεση στο θέατρο, λένε οι Ουκρανοί

Τοπικοί αξιωματούχοι στη Μαριούπολη της Ουκρανίας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση στις 16/3 στο Δραματικό Θέατρο.

Περίπου 1.300 άνθρωποι πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει στο κτίριο, με μόλις 150 επιζώντες να έχουν βγει από τα ερείπια αμέσως μετά την επίθεση.

Πηγές δήλωσαν ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί από τους βομβαρδισμούς κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης, επισημαίνει ο Guardian υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από αεροπλάνο, και παρόλο που η λέξη «παιδιά» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στο έδαφος.

«Δεν υπάρχει πια Θέατρο, στη θέση του εμφανίστηκε ένα νέο σημείο πόνου»

Σε δήλωση σήμερα το πρωί, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ήταν σε θέση να μοιραστούν έναν νέο αριθμό νεκρών από την τραγωδία.

«Δυστυχώς, ξεκινάμε αυτή τη μέρα με άσχημα νέα. Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος. Μέχρι το τέλος, δεν θέλω να πιστέψω σε αυτή τη φρίκη. Μέχρι το τέλος θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως τα λόγια όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας λένε άλλα», ανέφερε και συνέχισε: «Το Δραματικό Θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τόπος συναντήσεων, ραντεβού, σημείο αναφοράς. “Που είσαι; Είμαι στο Δραματικό Θέατρο” Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή πει αυτή τη φράση: “Στο Δραματικό Θέατρο”. Τώρα δεν υπάρχει πια Δραματικό Θέατρο. Στη θέση του εμφανίστηκε ένα νέο σημείο πόνου για τους κατοίκους της Μαριούπολης, ερείπια που έγιναν το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες αθώους ανθρώπους».

Η Ουκρανία ελπίζει να ανοίξει σήμερα ασφαλής διάδρομος από τη Μαριούπολη

Σημειώνεται ότι σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ αναφερόμενη στην Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει να ανοίξει σήμερα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ