Μαρία Κάλλας: Κακοποίηση, ναρκωτικά, απάτη – Στο φως μια ζωή μαρτυρική

Ο Ωνάσης την κακοποιούσε, οι γονείς της προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν και ο άνδρας της τής έκλεβε χρήματα. Αυτές είναι μερικές από τις νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια, μέσα από την αλληλογραφία της Μαρίας Κάλλας.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις φέρνει στο φως η νέα βιογραφία της Μαρίας Κάλλας, μέσα από την οποία μαθαίνουμε νέες λεπτομέρειες για σχέση της με τον Ωνάση, τους γονείς της και τον σύζυγό της.

Η συγγραφέας της βιογραφίας, Lyndsy Spence, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μέχρι πρότινος αδημοσίευτη αλληλογραφία της Κάλλας, μέσα από την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά τις πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής της μεγάλης σοπράνο.

Η κακοποίηση από τον Ωνάση

Μπορεί η Μαρία Κάλλας να αγαπήθηκε παράφορα από τον κόσμο, ωστόσο ποτέ δεν γνώρισε την πραγματική αγάπη στα παρασκήνια.

Όπως εξηγεί η Spence, ο Ωνάσης ήταν συχνά βίαιος απέναντί της, σε σημείο που η ίδια είχε αρχίσει να ανησυχεί για τη ζωή της, το 1966.

Τότε είχε γράψει στη γραμματέα της: «Δεν θα ήθελα ο Ωνάσης να μου τηλεφωνήσει και να αρχίσει ξανά να με βασανίζει».

Η βίαιη συμπεριφορά του Ωνάση απέναντι στην Κάλλας ήταν γνωστή, ωστόσο μια σειρά από νέες πληροφορίες, που μέχρι τώρα παρέμεναν καλά κρυμμένες, συγκλονίζουν.

«Υπάρχουν επίσης ανησυχητικές πληροφορίες από το ημερολόγιο ενός από τους στενούς φίλους της που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ο Ωνάσης της έδινε ναρκωτικά, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους – σήμερα το χαρακτηρίζουμε ως βιασμό».

Μισούσε τη μητέρα της

Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από φτωχούς Έλληνες μετανάστες το 1923.

Σύμφωνα με την Spence, «η Κάλλας μίσησε τη μητέρα της, η οποία εργάστηκε ως πόρνη κατά τη διάρκεια του πολέμου, επειδή προσπαθούσε να την σπρώξει στους Ναζί στρατιώτες».

Καθώς η φήμη της Κάλλας μεγάλωνε, η μητέρα της άρχισε να πουλάει τις ιστορίες της στον Τύπο, ενώ δεν δίσταζε να εκβιάζει την κόρη της, απαιτώντας χρήματα ως αντάλλαγμα για τη σιωπή της.

«Ξέρεις τι κάνουν οι καλλιτέχνες κινηματογράφου ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους κακομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις, Μαρία;», είχε γράψει η μητέρα της.

Η μητέρα της Κάλλας δεν ήταν η μόνη που προσπαθούσε να την εκμεταλλευτεί. Ο ίδιος ο πατέρας της καλλιτέχνιδας συχνά προσπαθούσε να της απομυζήσει χρήματα.

«Της έγραψε ένα γράμμα, προσποιούμενος ότι πέθαινε σε ένα φτωχό νοσοκομείο σε μια προσπάθεια να πάρει χρήματα από αυτήν. Στην πραγματικότητα, είχε μια ελαφριά ασθένεια», αποκαλύπτει η Spence.

Η πικρία της ντίβας της όπερας ήταν εμφανής μέσα από τα γράμματά της.

«Αν ήταν μια πραγματική μητέρα για μένα πριν από πολύ καιρό, θα την αγαπούσα. Έχω βαρεθεί τον εγωισμό και την αδιαφορία των γονιών μου απέναντί μου… Δεν θέλω άλλη σχέση. Ελπίζω οι εφημερίδες να μην το αντιληφθούν. Τότε πραγματικά θα καταραστώ τη στιγμή που είχα γονείς», είχε γράψει τότε.

Ο Μενεγκίνι την έκλεβε

Η Κάλας παντρεύτηκε τον Ιταλό βιομήχανο, Μενεγκίνι, όταν αυτή ήταν μόλις 26 ετών και αυτός 53.

Ο γάμος τους κράτησε για μια δεκαετία, αλλά οι δυσκολίες εμφανίστηκαν από την αρχή. Όπως διαβάζουμε μέσα από γράμματά της, ο Μενεγκίνι έκλεβε την Κάλλας, έχοντας αρπάξει περισσότερη από τη μισή περιουσία της.

«Ο σύζυγός μου με ακόμη ζητάει επίμονα αφότου μου άρπαξε περισσότερα από τα μισά λεφτά μου βάζοντας τα πάντα στο όνομά του από τότε που παντρευτήκαμε… ήμουν ανόητη… που τον εμπιστεύτηκα», γράφει η ίδια.

Μάλιστα, δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει ως «ψείρα», τονίζοντας ότι «περνιέται για εκατομμυριούχος όταν δεν έχει δεκάρα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ