Μακρόν όπως Ανδρέας Παπανδρέου – Έγινε θέμα ότι φόρεσε ζιβάγκο

Το Τόκιο φαίνεται πώς βρήκε τη λύση για να αντιμετωπίσει το κρύο για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ποια είναι αυτή; Τα ζιβάγκο!

Συγκεκριμένα, η κυβερνήτρια του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης της να φορούν ζεστά ρούχα και συγκεκριμένα ζιβάγκο με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ενόψει του χειμώνα.

Οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο του Τόκιο θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα φορώντας το συγκεκριμένο πουλόβερ, όπως αναφέρει το BBC.

Κάν’ το όπως ο Μακρόν!

«Είναι ζεστά και η συνολική κατανάλωση ενέργειας μειώνεται, οπότε μπορούμε να το συνδέσουμε με τη μείωση των εκπομπών CO2», είπε η Κόικε. «Ακόμα και στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας πρωτοστατεί στο να τα φοράει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Βέβαια, μερικές δεκαετίες πριν από τον Μακρόν, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εκείνος που φορούσε ζιβάγκο.

Η κ. Κόικε προανήγγειλε το ζιβάγκο ως «ένα από τα εργαλεία για να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση του χειμώνα, ενώ παράλληλα είναι εφευρετικό».

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχει θέσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας εν μέσω και αυξανόμενων τιμών.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε, μάλιστα, από τους πολίτες της να σβήνουν τα περιττά φώτα, να φορούν στρωτά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να χαμηλώνουν τη θέρμανση μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ