Μακρόν: Η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας πρέπει να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας

Εάν η Ρωσία επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να παρέχει εγγυήσεις στη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά κανάλια TF1 και LCI, ο Μακρόν δήλωσε ότι η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας.

Στην ομιλία του, ο Μακρόν δήλωσε ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήσει να τερματιστεί ο πόλεμος μέσω της διπλωματίας, η Δύση θα πρέπει να εξετάσει πώς θα βρεθεί λύση στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.

Ο Μακρόν, από την άλλη πλευρά, τόνισε ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν για τους πολιτικούς όρους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος βρισκόταν στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν την 1η Δεκεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση, οι ΗΠΑ και η Γαλλία εξέδωσαν κοινή δήλωση.

Στη δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Οι ηγέτες καταδικάζουν τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η στοχοποίηση αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών αποτελεί έγκλημα πολέμου και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ