«Μάγισσα» Μελόνι: Θα φάει το δηλητηριασμένο μήλο η Ιταλία;

Όσοι θυμούνται τη Χιονάτη από τα παιδικά παραμύθια, ενδέχεται να βρεθούν προ εκπλήξεως, αφού η πριγκίπισσα της Disney χρησιμοποιήθηκε για πολιτική σάτιρα, την ώρα που μια ακροδεξιά πολιτικός ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της Ιταλίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτης του κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» που «σαρώνει» στις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές της Κυριακής, έγινε τοιχογραφία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης ως η «κακιά μάγισσα» του παραμυθιού.

Ο street artist Harry Greb, γνωστός για τα σατιρικά έργα του, όπως το «χαστούκι του Πάπα» και η «χειραψία του Τραμπ», ζωγράφισε τη Μελόνι να κρατά ένα δελεαστικό (δηλητηριασμένο με βάση το παραμύθι) κόκκινο μήλο στη Χιονάτη, η οποία αντιπροσωπεύει την Ιταλία, φορώντας ένα φόρεμα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Κάτω από αυτό, ως επτά νάνοι παρουσιάζονται κρυμμένοι οι βασικοί ηγέτες της κεντροαριστεράς: Letta, Conte, Renzi, Calenda, Fratoianni, Bonelli και Di Maio.

Ο καλλιτέχνης σχολίασε το εξής: «εξαρτάται από τη Χιονάτη/Ιταλία αν θα αποδεχτεί ή όχι την προσφορά, με όλα όσα ακολουθούν, ή αν θα εμπιστευτεί την άλλη πλευρά, τους κάπως φοβισμένους αριστερούς πολιτικούς/νάνους».

Δείτε την τοιχογραφία

https://www.instagram.com/p/Ch_kM-fN8bT/?hl=it

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ