Λονδίνο Harrods: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού, παρέμβαση της αστυνομίας

Λονδίνο Harrods: Εικόνες συνωστισμού επικράτησαν χθες έξω από τα Harrods στο Λονδίνο κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες έξω από τα Harrods στο Λονδίνο στο πρώτο Σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας των καταστημάτων με ένα τεράστιο πλήθος νεαρών ανθρώπων χωρίς μάσκες εν μέσω πανδημίας να αγνοούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, να μπλοκάρουν τον δρόμο και να αναγκάζουν την αστυνομία να επέμβει.

Φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο καταγράφουν εκατοντάδες ανθρώπους έξω από το εμβληματικό πολυκατάστημα της βρετανικής πρωτεύουσας να πίνουν και να συζητούν σε ομάδες μεγαλύτερες των έξι ατόμων αψηφώντας τις σχετικές οδηγίες των Αρχών χωρίς σχεδόν ουδείς εξ’ αυτών να τηρεί τους κανόνες του social distancing ή να φορά μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι σκηνές χάους θύμισαν εκείνες που εκτυλίχθηκαν έξω απ’ τα Harrods και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν επενέβη η αστυνομία και συνέλαβε τέσσερα άτομα, καθώς τεράστιο πλήθος προσπαθούσε να εισέλθει στο πολυκατάστημα. «Αυτή είναι η κατάσταση στα Harrods στο Λονδίνο! Κοιτάξτε, τόσοι άνθρωποι χωρίς μάσκες να στέκονται απ’ έξω, ένα απίστευτο πλήθος! Σίγουρα δεν είναι από το Λονδίνο, ήλθαν από άλλες πόλεις!», σχολίασε ένας περαστικός.

Περίοικοι υποστηρίζουν ότι οι νεαροί που μαζεύτηκαν έξω απ’ τα Harrods είναι μέλη ενός γκρουπ ταξιδιωτών που έκαναν και πέρυσι «επιδρομή» στα πολυκαταστήματα και πάλι χωρίς μάσκες προστασίες και αγνοώντας τις αναγκαίες κοινωνικές αποστάσεις. Πολλοί εξ’ αυτών έδειχναν σε party mood, ελαφρώς – ή και περισσότερο – πιωμένοι, έτοιμοι για μια νύχτα διασκέδασης στο Λονδίνο. Από τις 29 Μαρτίου, που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα οι Αρχές επιτρέπουν τις συναθροίσεις έως και έξι ατόμων και από την περασμένη Δευτέρα, 12 Απριλίου έχει αρθεί και η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αγγλία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ