Η Λευκορωσία έριξε «μαύρο» στο Euronews – Στη θέση του ρωσικό κανάλι

Φιλμ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από ρωσικό κανάλι «παίζει» στη συχνότητα του Euronews στη Λευκορωσία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Λουκασένκο να κόψει τη μετάδοση του ευρωπαϊκού δικτύου.

Κόπηκε η μετάδοση του πανευρωπαϊκού ειδησεογραφικού δικτύου Euronews στη Λευκορωσία, με απόφαση του υπουργείου Πληροφοριών της πάλαι ποτέ σοβιετικής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν ανανέωσε την άδεια που είχε χορηγηθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει ειδησεογραφικό πρόγραμμα σε 24ωρη βάση.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Λευκορωσίας, το υπουργείο δικαιολόγησε αυτή του την απόφαση επικαλούμενο το ότι το δίκτυο μεταδίδει διαφημιστικά μηνύματα στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να τα μεταγλωτίζει ή να προβάλλει υποτίτλους στα ρωσικά ή στα λευκορωσικά, όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

Στη θέση του Euronews μεταδίδει από χθες ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Παμπιέντα («Νίκη») που εξασφάλισε άδεια και θα μεταδίδει φιλμ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, στις οποίες η αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν ο Αλεξάντρ Λουκασένκο να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Το κίνημα αυτό κράτησε εβδομάδες προτού αρχίσει σταδιακά να καταλαγιάζει έπειτα από μαζικές συλλήψεις, βίαια επεισόδια με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και τις βαριές ποινές φυλάκισης που συνεχίζουν ακόμη να επιβάλλονται.

Εκπρόσωπος του Euronews εξέφρασε τη «λύπη» του δικτύου για την απόφαση της λευκορωσικής κυβέρνησης, για την οποία όπως είπε δεν είχαν ειδοποιηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ