Λευκορωσία: «Αναχαιτίστηκαν πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία» σύμφωνα με τον Λουκασένκο

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε το Σάββατο (02/07) ότι η Ουκρανία προσπάθησε να πλήξει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Λευκορωσίας πριν από τρεις ημέρες, αλλά όλοι οι πύραυλοί της αναχαιτίστηκαν, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, o Λουκασένκο, ο οποίος δεν παρείχε αποδείξεις για τον ισχυρισμό του, δήλωσε ότι η Λευκορωσία δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά θα πολεμήσει αν εισβάλει στο έδαφός της. Ο ουκρανικός στρατός δεν σχολίασε αμέσως.

Λουκασένκο: «Δεν πολεμούν λευκορωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία»

«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο περισσότερο, έγινε απόπειρα να χτυπηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Λευκορωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta. Ακόμα, ο ίδιος είπε: «Δόξα τω Θεώ, όμως, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στρατεύματα από τη Λευκορωσία που πολεμούν στη -σύμφωνα με τη Ρωσία- «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Επισημαίνεται ότι η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ