Λαβρόφ: Το ρολόι της πολυπολικότητας «χτυπάει προς τη σωστή κατεύθυνση»

Η συλλογική Δύση προσπαθεί να αντιστρέψει τη διαδικασία δημιουργίας ενός πολυπολικού κόσμου, αλλά «το ρολόι της πολυπολικής ιστορίας χτυπάει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ρώσος υπουργός τόνισε ότι η διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου είναι μια «αντικειμενική και ασταμάτητη διαδικασία». Σημείωσε τη ραγδαία ανάπτυξη χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία και την ανάδειξη της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής και των χωρών του Περσικού Κόλπου σε κέντρα επιρροής. Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Αγκόλας πρότεινε τη σύγκληση μιας συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης για να καθοριστεί η θέση της Αφρικής στην αναδυόμενη παγκόσμια τάξη, καθώς και της ένωσης BRICS ως ενσάρκωση της παγκόσμιας πολυπολικότητας και του ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών της Πεντάδας.

«Έτσι, αυτό είναι το ρολόι της πολυπολικής ιστορίας που χτυπά προς τη σωστή κατεύθυνση», επισήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. «Αν και η συλλογική Δύση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο της Ουάσιγκτον, προσπαθούν να αντιστρέψουν τη διαδικασία. Οι προσπάθειες αυτές είναι μάταιες. Το καλύτερο που μπορούν να ελπίζουν είναι να φρενάρουν την αντικειμενική πορεία της ιστορίας», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ