Κύπρος: 266 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας επιπλέον θάνατος

Ένας θάνατος και 266 κρούσματα του 2κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου την Κυριακή (27/12).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κύπρου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5,925 τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1,970 με την μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 3,955 με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό στην Κύπρο σε 112. Την ίδια ώρα, 154 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 57 σε σοβαρή κατάσταση. Το Σάββατο, οι βαριά ασθενείς Covid ήταν 45 στην Κύπρο.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής άρχισαν στην Κύπρο οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο Δρ. Τσιφτσής, ιδιώτης γιατρός στον οίκο ευγηρίας «Παναγία» στη Λεμεσό. Ο κ. Τσιφτσής έκανε λόγο για την αρχή του τέλους της πανδημίας, καλώντας, παράλληλα τους πολίτες να εμπιστευτούν την ιατρική κοινότητα και να εμβολιαστούν.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος, νιώθω αισιόδοξος. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Εμπιστεύομαι την επιστήμη, την ιατρική και αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να κάνω το εμβόλιο σήμερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δρ. Τσιφτσής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ