Κρεμλίνο: Οι πιθανές παραδόσεις αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα έχουν σίγουρα αρνητικές συνέπειες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η πιθανή παράδοση αρμάτων μάχης από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Ζητώντας να μην «υπερεκτιμηθούν» οι πιθανές αποστολές αρμάτων μάχης ορισμένων δυτικών χωρών, ιδίως της Γερμανίας, στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «είναι απαραίτητο να μην υπερεκτιμηθεί η σημασία τέτοιων αποστολών που μπορούν να αλλάξουν κάτι. Οι ειδικοί γνωρίζουν τα προβλήματα που συνοδεύουν αυτό το είδος μεταφοράς. Όλα αυτά τα τανκς χρειάζονται συντήρηση και επισκευή».

Δηλώνοντας ότι η πιθανή αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα έχει αρνητικές συνέπειες, ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες θα είναι σίγουρα αρνητικές. Όπως έχουμε ξαναπεί, ένα τέτοιο φορτίο δεν θα αλλάξει κάτι θεμελιωδώς, αλλά θα προκαλέσει προβλήματα στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό».

Επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη διαδικασία στην Ουκρανία, κάνοντας έμμεση αναφορά στη συνάντηση του Ραμστάιν, ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι «βλέπουμε ότι η σύγκρουση εξελίσσεται πραγματικά σε ένα ανοδικό σπιράλ. Βλέπουμε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται όλο και περισσότερο έμμεσα και μερικές φορές άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση. Ακούμε δηλώσεις που δείχνουν ότι η συμμετοχή αυτή συνεχίζει να αυξάνεται».

Το σημαντικότερο θέμα της ομάδας επαφής για την Ουκρανία, η οποία θα συνεδριάσει στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, θα είναι η αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέφυγε να δεσμευτεί για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία την Τετάρτη στο Νταβός της Ελβετίας.

Από την άλλη πλευρά, η Πολωνία και η Φινλανδία ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ