Κορωνοϊός: Σε έξαρση η πανδημία στον Ισημερινό -51 νεκροί, αύξηση κρουσμάτων σε όλες τις επαρχίες της χώρας

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σε όλες τις επαρχίες του Ισημερινού το τελευταίο 24ωρο.

Και στις 24 επαρχίες της χώρας σημειώθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που ανέρχεται σε 1.208 μέσα σε μια ημέρα, ανεβάζοντας το σύνολο από την αρχή της πανδημίας σε 192.117. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 51 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φτάνει ως αυτό το στάδιο τους 8.989 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η επαρχία Πιτσίντσα, το επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, έχει καταγράψει το 36,2% των μολύνσεων στον Ισημερινό (69.513 περιπτώσεις) και 1.949 θανάτους. Ο Ισημερινός, όπου τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να αίρονται τον Ιούνιο για να αναζωογονηθεί η οικονομία, έπειτα από τρεις μήνες υποχρεωτικής καραντίνας, αναμένει να έχει στη διάθεσή του μια πρώτη παρτίδα 50.000 εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει πως θα αγοράσει 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, προκειμένου να ανοσοποιηθεί το 65% του πληθυσμού, ή περίπου 9 εκατ. πολίτες.

Live όλες οι ειδήσεις για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσα από το site του νέου iefimerida.grwww.koronoios-live.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ