Κορωνοϊός -Ολλανδία: Αυξάνονται πάλι τα κρούσματα, πρώτη φορά από τον Οκτώβριο

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία έχει ξαναρχίσει να αυξάνεται έπειτα από εβδομάδες μείωσής του, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Καταγράφηκαν 43.103 νέα κρούσματα την εβδομάδα που έληξε σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του.

Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τα 33.949 που ήταν την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου. Η χώρα έχει ξεπεράσει από τα τέλη Νοέμβρη το μισό εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού.

Απειλές δέχονται μέλη της επιστημονικής επιτροπής στην Ολλανδία

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει να συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ολλανδίας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αποκάλυψαν πως δεχονται απειλές.

Απειλητικές επιστολές τοποθετήθηκαν απευθείας στα γραμματοκιβώτια κάποιων μελών της επιτροπής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένα μέλος της επιτροπής, ο Αντρέας Βος, έλαβε επιστολή στην οποία τον αποκαλούσαν «φρικτό πίθηκο» και του ζητούσαν «να επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε ο ιστότοπος. Μέλος της επιτροπής τέθηκε «υπό προστασία», σύμφωνα με συνάδελφό του, τον Ντίντερίκ Γκόμερς, τον οποίο επικαλείται το Nu.nl.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ