Κορονοϊός: Έσπασαν το φράγμα των 3 εκατ. οι νεκροί

Τα 3 εκατομμύρια έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το AFP.

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει την ζωή τους από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός στην Κίνα, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου στις 11:30 ώρα Ελλάδος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης με 127.225 νεκρούς και σήμερα καταγράφει περίπου 30 νέους θανάτους ημερησίως έπειτα από την κορύφωση στο τέλος Ιανουαρίου όπου καθημερινά οι νεκροί στην χώρα ξεπερνούσαν τους 1.200.

Την Δευτέρα η χώρα εξήλθε από το lockldown έπειτα από περισσότερους από τρεις μήνες. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε την μαζική εμβολιαστική της εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Οι ΗΠΑ, η περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο με 566.224 νεκρούς, μέχρι στιγμής, κατέγραψε ύφεση της πανδημίας στο τέλος Ιανουαρίου παρότι σε ορισμένες πολιτείες παρατηρείται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων.

Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερο ορατά στο Ισραήλ, όπου 6 στους 10 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Στη Βραζιλία, την δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο με 368.749 νεκρούς, καταγράφονται καθημερινά περίπου 3.000 θάνατοι ανά 24ωρο.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών είναι ραγδαία και στην Ινδία, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από covid-19.

Στην Ελλάδα, οι νέοι θάνατοι ασθενών Covid την Παρασκευή ήταν 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί 9.330 θάνατοι συνολικά.

Σημειώνεται πως ο απολογισμός του διεθνούς πρακοτρείου βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, AFP

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ