Κορωνοϊός: Αυξάνει τα μέτρα η Νότια Κορέα -614 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε 614 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τέσσερις θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Για ένα μήνα πλέον η χώρα μετρά  τριψήφιο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων, του μεγαλύτερου κύματος που πλήττει τη χώρα της Ασίας τους τελευταίους εννέα μήνες. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φτάσει ως αυτό το στάδιο τους 549 νεκρούς επί συνόλου 38.161 κρουσμάτων.

Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση στην πρωτεύουσα Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, ως τουλάχιστον τα τέλη του μήνα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ελαφριά μειωμένος από τις 631 που επιβεβαιώθηκαν χθες, τον υψηλότερο αριθμό από την κορύφωση της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου. Οι αρχές προειδοποιούν ότι εάν αυτός ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού συνεχιστεί, τα νοσοκομεία πολύ γρήγορα θα κινδυνεύσουν να υποστούν κορεσμό.

Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό, ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών, μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ