Κορωνοϊός: 445 θάνατοι στην Ιταλία σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό 445 άνθρωποι και καταγράφηκαν 8.585 νέα περιστατικά.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 68.681 διαγνωστικά τεστ, το 12,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,8%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς είναι 15 λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 361 περισσότεροι.

Σε ότι αφορά την ιταλική μετάλλαξη του ιού, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας Αρνάλντο Καρούζο, ο ίδιος εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε παρακολουθώντας έναν ασθενή, ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Η ιταλική μετάλλαξη «είναι παρεμφερής αλλά όχι ίδια με την βρετανική» και «υπάρχει η πιθανότητα η πρώτη, να προηγήθηκε τις δεύτερης».

Μέχρι αυτή την στιγμή , οι ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν αποσαφηνίσει αν πρόκειται για μετάλλαξη που αυξάνει την ευκολία μετάδοσης της Covid-19, ενώ ο καθηγητής Καρούζο θεωρεί ότι «το εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση». «Σύντομα, θα απαντήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ