Κωνσταντινούπολη: Πυρκαγιά ξέσπασε στο ξενοδοχειακό τμήμα του Παλατιού Τσιραγάν

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ξενοδοχειακό τμήμα του παλατιού Τσιραγάν στο Μπεσικτάς της Κωνσταντινούπολης.

Η φωτιά ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Çırağan Palace Kempinski Istanbul στην οδό Τσιραγάν.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών ομάδων που στάλθηκε στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν στη φωτιά με τους καπνούς να βγαίνουν από τα μπαλκόνια. Ενώ οι πελάτες του ξενοδοχείου εκκενώνονται, ο πυκνός καπνός που καλύπτει τον δρόμο είναι ορατός και από την πλευρά της Ανατολίας.

Η οδός Τσιραγάν έκλεισε επίσης για την κυκλοφορία από ομάδες αστυνομικών, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Το παλάτι, που χτίστηκε από τον σουλτάνο Αμπντουλαζίζ, σχεδιάστηκε από τον Αρμένιο αρχιτέκτονα των ανακτόρων Νιγκογκάγιος Μπαλιάν και κατασκευάστηκε από τους γιους του Σαρκίς και Χαγκόπ Μπαλιάν μεταξύ 1863 και 1867, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία όλοι οι Οθωμανοί σουλτάνοι έχτισαν τα δικά τους παλάτια αντί να χρησιμοποιούν εκείνα των προγόνων τους- το παλάτι Τσιραγάν είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτής της παράδοσης.

Οι εσωτερικοί τοίχοι και η οροφή ήταν κατασκευασμένοι από ξύλο, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι από πολύχρωμο μάρμαρο. Μια όμορφη μαρμάρινη γέφυρα συνδέει το παλάτι με το παλάτι Yıldız στο λόφο πίσω. Ένα πολύ ψηλό τείχος κήπου προστατεύει το παλάτι από τον εξωτερικό κόσμο.

Το 1987, το ερειπωμένο παλάτι αγοράστηκε από μια ιαπωνική εταιρεία, η οποία αναπαλαίωσε το παλάτι και πρόσθεσε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα δίπλα στον κήπο του. Το κτίριο του σύγχρονου ξενοδοχείου άνοιξε το 1990 και το ανακαινισμένο κτίριο του παλατιού άνοιξε το 1992. Σήμερα, χρησιμεύει ως πολυτελείς σουίτες για το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Kempinski μαζί με δύο εστιατόρια που εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Το παλάτι ανακαινίστηκε και πάλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007, θυμίζοντας πλέον το αυθεντικό παλάτι με το μπαρόκ στυλ και τα απαλά χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ