Καταγγελία ΠΟΥ: Πάνω από 70 επιθέσεις σε νοσοκομεία στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 71 νεκροί

Περισσότερες από 70 επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε νοσοκομεία, ασθενοφόρα και γιατρούς στην Ουκρανία, με τον αριθμό να αυξάνεται σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι η στοχοποίηση εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης έχει γίνει μέρος της στρατηγικής και της τακτικής του σύγχρονου πολέμου.

Τουλάχιστον 71 νεκροί

Από τις 24 Φεβρουαρίου, ο ΠΟΥ εξέτασε και επαλήθευσε 72 ξεχωριστές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία, οι οποίες προκάλεσαν τουλάχιστον 71 θανάτους και 37 τραυματισμούς.

Οι περισσότερες έχουν προκαλέσει ζημιές σε νοσοκομεία, ιατρικές μεταφορές και αποθήκες προμηθειών, αλλά ο ΠΟΥ έχει επίσης καταγράψει την «πιθανή» απαγωγή ή κράτηση προσωπικού και ασθενών που χρήζουν υγειονομικής περίθαλψης.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ουκρανία, Γιάρνο Χάμπιχτ.

«Οι εγκαταστάσεις υγείας θα πρέπει να είναι ασφαλείς χώροι τόσο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και για τους ασθενείς που απευθύνονται εκεί για θεραπεία. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει», σημείωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ