Κανένας θάνατος από κορονοϊό στο Λονδίνο για πρώτη φορά σε έξι μήνες

Μηδέν θάνατοι από κορονοϊό ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο, για πρώτη φορά μετά από η μήνες.  

Το υπουργείο Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε πως στην πόλη του Λονδίνου δεν πέθανε ούτε έναν άνθρωπος από κορονοϊό στις 28 Μαρτίου, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί το τελευταίο εξάμηνο. Το γεγονός σκορπά αισιοδοξία στις τάξεις των υγειονομικών αρχών της χώρας και της πρωτεύουσας. 

Κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο Απρίλιο, στο Λονδίνο καταγράφονταν περίπου 230 θάνατοι από COVID-19 σε καθημερινό επίπεδο. 

«Πρόκειται για ένα φανταστικό ορόσημο, ωστόσο, απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε ένας γιατρός στο BBC. Από τον Σεπτέμβριο είχε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 

Από την απαρχή της πανδημίας ως τώρα, ο 12% των θανάτων από COVID19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί στο Λονδίνο. Πέρυσι, η πρωτεύουσα βρισκόταν στο επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα. 

Εκείνην την εποχή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λονδίνου πέθαιναν 2-3 ασθενείς με κορονοϊό κάθε δυο ημέρες, δήλωσε ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Τζιμ Ντάουν.

Ομάδες πολιτών που δεν υπερβαίνουν τα έξι άτομα μπορούν να συναντιούνται ξανά εκτός σπιτιού, χάρη στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία ξεκίνησε σήμερα. 

Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα του τένις, οι πισίνες και τα γήπεδα του γκολφ, λειτουργούν ξανά, ενώ επιτρέπονται και οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.    

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ