Η Καμάλα Χάρις σε ένα βίντεο-έκπληξη αποκαλύπτει το δικό της μυστικό για γαλοπούλα μαλακή και λουκούμι

Οι ΗΠΑ γιορτάζουν αύριο την Ημέρα των Ευχαριστιών και η παράδοσή τους θέλει στο τραπέζι γαλοπούλα. Η Καμάλα Χάρις, εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό παρακαλώ, ξέρει και από μαγειρική και έχει τα δικά της μυστικά για γαλοπούλα.

Οπως η ίδια έχει αποκαλύψει τα μεσημέρια της Κυριακής είναι οικογενειακή υπόθεση στο σπίτι της και ο καθένας έχει το δικό του ρόλο. Ο δικός της είναι να μαγειρεύει. Δεινή μαγείρισσα λοιπόν, η Καμάλα Χάρις πριν ένα χρόνο περίπου, σε ένα απίστευτο βίντεο που γυρίστηκε ενδιάμεσα σε μια συνέντευξη περιέγραψε τη δική της συνταγή για γαλοπούλα. Γιατί η γαλοπούλα έχει τα μυστικά της και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τα ξέρει…

Πρόκειται για ένα πραγματικά απίστευτο βίντεο 90 δευτερολέπτων που γύρισε η Καμάλα Χάρις ενώ ετοιμαζόταν να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη πέρυσι, όταν ακόμη διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών (αργότερα αποσύρθηκε από την κούρσα και μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Τζο Μπάιντεν την επέλεξε για αντιπρόεδρό του).

Ενώ η Καμάλα Χάρις ετοιμαζόταν για τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο της Washington Post Τζόναθαν Κάπεχαρτ, ο σύζυγος του Κάπεχαρντ Νικ, ρώτησε την Καμάλα Χάρις πώς ψήνουμε την γαλοπούλα και εκείνη άρχισε να του αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά. Μάλιστα, ενδιαμέσως, καθώς δίνει τα μυστικά της γαλοπούλας, κάνει πρόβα ήχου και την ενημερώνουν από το ακουστικό ότι έχει μόλις ένα λεπτό για να ετοιμαστεί. Και εκείνη συνεχίζει να δίνει τα μυστικά της…

Το βιντεάκι μπορεί να γυρίστηκε πέρυσι, φέτος, λόγω και της εκλογής της στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο, γνωρίζει ξεχωριστή επιτυχία και κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Μάλιστα, διάσημη TikToker προσπάθησε να αναπαράγει τη συνταγή, σε ένα βιντεάκι που έσπασε το ΤikTok, με αρκετές παραλλαγές βέβαια!

Τα μυστικά της Καμάλα Χάρις για τη γαλοπούλα

Πρώτον: Η Καμάλα Χάρις προτείνει τη χρήση άλμης, είτε υγρής, είτε ξηρής. Αυτό είναι το μυστικό της. Είτε δηλαδή θα αφήσετε τη γαλοπούλα για κάποιες ώρες σε αλατόνερο ή θα απλώσετε στο δέρμα της ένα μείγμα αλατιού και θα την αφήσετε για ώρες να «ψηθεί» με τη άλμη, πριν τη βάλετε στο φούρνο.

Με αυτή την τεχνική όχι μόνο παίρνει γεύση η γαλοπούλα, αλλά οι πρωτεϊνες του κρέατος διατηρούν την υγρασία τους.

«Εάν δεν έχετε χρόνο για μια υγρή άλμη, δεν πειράζει», λέει η Καμάλα Χάρις περιγράφοντας τι σημαίνει υγρή άλμη: «Βάλτε σε ένα μπολ νερό, μερικά φύλλα δάφνης, λίγη ζάχαρη, μια κούπα πιπέρια, μπορείτε να βάλετε ακόμη και μια φέτα πορτοκάλι ή κάτι τέτοιο».

«Αλλά η ξηρή άλμη είναι ευκολότερη», συνεχίζει η Καμάλα Χάρις.
«Μαρινάρετε για 24 ώρες, αλλά αν μπορείτε και για 48 είναι ακόμη καλύτερο. Αν έχετε μια φρέσκια γαλοπούλα, βάλτε την σε ξηρή άλμη με αλάτι kosher, φρέσκο πιπέρι, ίσως και λίγο θυμάρι. Βάλτε το αλάτι παντού, μέσα έξω, στην κοιλιά».

Δεύτερον: Η Καμάλα Χάρις προτείνει να περάσετε τη γαλοπούλα σας με βούτυρο και κάτω από το δέρμα και από πάνω.

«Ανακατέψτε το βούτυρο με λίγο θυμάρι, μπορείτε να βάλετε ακόμη λίγο δεντρολίβανο και βάλτε το βούτυρο κάτω από το δέρμα, πριν τη βάλετε στο φούρνο. Αυτό το βούτυρο θα λιώσει εκεί. Και μετά πάρτε ένα μεγάλο, ωραίο μπουκάλι φθηνό λευκό κρασί για να το δοκιμάσετε μαζί με το βούτυρο».

Το βίντεο στο TikTok

H TikToker, feministmama αναδημιούργησε τη συνταγή της Καμάλα Χάρις, κάνοντας τις δικές της παραλλαγές βέβαια, συνδυάζοντας την ξηρή άλμη με το βούτυρο και ρίχνοντας το κρασί στο ταψί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ