Καλιφόρνια: Προτάθηκε νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τον διαχωρισμό προϊόντων με βάση το φύλο

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα αντικείμενα που απευθύνονται στα παιδιά θα παρουσιάζονται με έναν τρόπο «ουδέτερο ως προς το φύλο».

Ένα νέο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στα καταστήματα να διαχωρίζουν τα προϊόντα σε «αγορίστικα» και «κοριτσίστικα», πρόκειται να εξετάσουν οι γερουσιαστές της Καλιφόρνια.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα καταστήματα λιανικής που απασχολούν περισσότερους από 500 υπαλλήλους θα πρέπει να αφαιρέσουν τις ταμπέλες που υποδηλώνουν ότι ένα αντικείμενο προορίζεται για αγόρια ή για κορίτσια, καθώς και να μην διαχωρίζουν τους χώρους τους ανάλογα με το φύλο.

Τα διαδικτυακά καταστήματα με έδρα την Καλιφόρνια θα πρέπει να συμμορφωθούν επίσης στον νέο νόμο, προσφέροντας τα προϊόντα τους σε ενότητες «ουδέτερες ως προς το φύλο».

Η πρόταση αυτή, που ονομάζεται «Assembly Bill 1084», περιλαμβάνει πληθώρα προϊόντων, όπως είναι τα παιδικά παιχνίδια και τα ρούχα και έγινε από δύο μέλη της βουλής που ανήκουν στην παράταξη των Δημοκρατικών: τον Evan Low και την Cristina Garcia.

Ο Low, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομάδας LGBT των βουλευτών, δήλωσε στην Politico ότι εισήγαγε το νομοσχέδιο επειδή «θέλει να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράζονται χωρίς προκατάληψη».

«Πήρα την ιδέα από την κόρη ενός υπαλλήλου, που ρώτησε γιατί έπρεπε να ψάξει στον διάδρομο για τα αγόρια, ώστε να βρει τα επιστημονικά παιχνίδια που ήθελε», δήλωσε ο Low στην Politico.

Εάν το νομοσχέδιο περάσει, τότε θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024 και οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ