Ιταλία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στη Νοβάρα – Συστάσεις στους πολίτες να μείνουν σπίτι

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τετάρτης σε εργοστάσιο χημικών στην επαρχία της Νοβάρα, στην περιφέρεια του Πεδεμοντίου, στην Βόρεια Ιταλία.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης κάνει έκκληση στα παιδιά να παραμείνουν στις τάξεις τους στα σχολεία, με κλειστά τα παράθυρα και να αποτρέπουν οι άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι γονείς τους δεν μπορούν να τα πάρουν.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχειρούν την κατάσβεση, ενώ μεγάλο σύννεφο καπνού έχει απλωθεί πάνω από το εργοστάσιο.

Εκπρόσωποι της Ιταλικής Πυροσβεστικής δήλωσαν ότι ευελπιστούν να επιτευχθεί σύντομα ολική κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Από τους περίπου 50 εργαζόμενους, γύρω στους τριάντα βρίσκονταν στο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά κι ευτυχώς όλοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

«Όλο το υπόστεγο έχει τιναχθεί στον αέρα, έχουν καεί όλα», είπε μια γυναίκα στον χώρο μπροστά από το εργοστάσιο. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εταιρείας ενεργοποιήθηκε αμέσως, μαθεύτηκε στο San Pietro Mosezzo και αυτό κατέστησε δυνατή την εκκένωση ολόκληρου του εργοστασίου.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι πρώτες μετρήσεις που πραγματοποίησε η Arpa (Περιφερειακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) στην περιοχή γύρω από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με φορητά όργανα για τον έλεγχο των τιμών του μονοξειδίου του άνθρακα, της φορμαλδεΰδης και του υδρόθειου δεν αποκάλυψαν επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία των κατοίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ