Ιταλία κορονοϊός – κρούσματα: Οι νεκροί και τα διαγνωστικά τεστ

Ιταλία κορονοϊός – κρούσματα: Αισιόδοξη η πορεία της γειτονικής χώρας

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα σημειώθηκαν στην Ιταλία, ενώ 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 212.112 διαγνωστικά τεστ, το 0,6% από τα οποία ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Χθες, τα περιστατικά ήταν 907, με 36 νεκρούς. Την ίδια ώρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα βρίσκονται 32 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 132 λιγότεροι. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σικελία (200), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (182) και η Απουλία (169), με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Στο μεταξύ, ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα επιτευχθεί όντως ο στόχος του εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού της χώρας. Με την εξασφάλιση, κατά συνέπεια, και της ανοσίας της αγέλης.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε, επίσης, ότι ο λεγόμενος «μεικτός εμβολιασμός» (πρώτη δόση με AstraZeneca και δεύτερη με Pfizer ή Μοderna) είναι ασφαλής, και μάλιστα ότι, βάσει ορισμένων μελετών, η προστασία που παρέχει είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η περιφέρεια της Καμπανίας, η οποία μέχρι χθες επέμενε ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε «μεικτούς εμβολιασμούς», έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι θα εφαρμόσει τις οδηγίες της κυβέρνησης Ντράγκι. Και στη Λομβαρδία (με πρωτεύουσα το Μιλάνο) οι ενδοιασμοί αναφορικά με τον «μεικτό εμβολιασμό» έχουν περιοριστεί σημαντικά και επαναπρογραμματίζεται το σύνολο των χορηγήσεων, βάσει των τελευταίων αποφάσεων του υπουργείου Υγείας της Ρώμης.photo 1507105772964 21ac77c01082

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ