Ισραήλ: Καταρρέει δημοσκοπικά ο κυβερνητικός συνασπισμός του Νετανιάχου

Η αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση που έχει βγάλει στους δρόμους του Ισραήλ εκατομμύρια πολίτες που διαδηλώνουν από τον Ιανουάριο πέρα από την πολιτική κρίση προκαλεί δημοσκοπική κατάρρευση για το κόμμα του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Λικούντ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το Λικούντ θα έπαιρνε λιγότερες από 30 έδρες, ενώ ο Μπένι Γκαντζ προηγείται στις αξιολογήσεις καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού.

Για πρώτη φορά από το 2009, το Λικούντ θα έπαιρνε λιγότερες από 30 έδρες αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το N12 News τη Δευτέρα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα Λικούντ θα λάμβανε μόνο 25 εντολές, ενώ το κόμμα Εθνική Ενότητα υπό τον Μπένι Γκαντζ θα λάμβανε 23 έδρες, ξεπερνώντας το κόμμα Yesh Atid, το οποίο θα λάμβανε 22 εντολές.

Το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα του Μπεζαλέλ Σμότριτς θα λάμβανε 12 έδρες στη δημοσκόπηση, αν μοιραζόταν και πάλι τις ψήφους με την Otzma Yehudit, ενώ το Shas θα λάμβανε 10 και ο Ενωμένος Ιουδαϊσμός Τορά 7 έδρες.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα γνώμης, εξετάζοντας την κατάσταση των μπλοκ, το μπλοκ του Νετανιάχου θα λάμβανε μόνο 54 έδρες από τις 120 της Κνεσέτ.

Εν τω μεταξύ, μια νέα δημοσκόπηση του KAN δείχνει ένα άλμα στην αξιολόγηση του ηγέτη του κόμματος Εθνικής Ενότητας Γκαντζ για την καταλληλότητά του ως πρωθυπουργού. Ξεπέρασε για πρώτη φορά τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, συγκεντρώνοντας 37% αποδοχή έναντι 30% του Νετανιάχου.

Εξετάζοντας τις έδρες, το Λικούντ πέφτει στις 25 και το μπλοκ του πέφτει στο χαμηλό επίπεδο των 53. Το κεντροαριστερό μπλοκ ανεβαίνει στις 56 και θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, μαζί με το κόμμα Ρα’αμ του Μανσούρ Αμπάς.

Το Εργατικό Κόμμα και το κόμμα Meretz θα περάσουν το εκλογικό όριο με τέσσερις εντολές το καθένα. Το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα θα χάσει ελαφρώς και θα πέσει στις 10 έδρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ