Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης, της «μαίας» του Ιησού – Δείτε φωτογραφίες

Ανασκαφές στο ταφικό σπήλαιο της Σαλώμης στο Ισραήλ, η οποία, σύμφωνα με ένα από τα Απόκρυφα Ευαγγέλια, ήταν η «μαία» που ξεγέννησε την Μαρία έφερε στον κόσμο τον νεογέννητο Ιησού, αποκάλυψαν ότι η τοποθεσία ήταν ένας σημαντικός εβραϊκός τάφος και ένας χριστιανικός τόπος προσκυνήματος, όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, η Σαλώμη αμφισβήτησε την παρθενία της Παναγίας και όταν επιχείρησε να την εξετάσει, το χέρι της παρέλυσε. Μετανοώντας, πήρε με το άλλο χέρι στην αγκαλιά της το Θείο Βρέφος και γιατρεύτηκε.

Οι εργασίες στο σπήλαιο αποκάλυψαν ένα προαύλιο περίπου 350 τ.μ. με πέτρινες πλάκες και ψηφιδωτά που υποδηλώνουν έναν οικογενειακό τάφο για εξέχοντες Εβραίους, σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (Israel Antiquities Authority – ΙΑΑ). Βρέθηκαν ακόμη διακοσμημένα λυχνάρια και επιγραφές που μαρτυρούν την παρουσία χριστιανών προσκυνητών.

«Προκαλεί έκπληξη η μετατροπή του σπηλαίου σε χριστιανικό παρεκκλήσι», αναφέρει η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

«Κρίνοντας από τους σταυρούς και τις δεκάδες τοιχογραφίες της βυζαντινής και πρώιμης ισλαμικής περιόδου, το παρεκκλήσι ήταν αφιερωμένο στη Σαλώμη», προσθέτει.

Η τοποθεσία, περίπου 35 χλμ. νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ, είναι γνωστή ως Σπήλαιο της Σαλώμης και σύντομα θα ανοίξει για τους επισκέπτες.

Δείτε φωτογραφίες:

tafos-salomi.jpg

taso-israel.jpg

LIXNARIA-TAFOS.jpg

tafos-salomis.jpg

lixnaria-israil.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ