Ιράν: Ποδοσφαιριστής διαμαρτύρεται ξυρίζοντας live το κεφάλι του (Βίντεο)

Στο χάος βυθίζεται για μία ακόμα φορά το Ιράν με αφορμή τον βασανισμό και τη δολοφονία της Μάσα Αμίνι, 22 ετών από το ιρανικό Κουρδιστάν, η οποία ξεψύχησε επειδή… δεν είχε καλύψει τα μαλλιά της.

Εν τω μεταξύ, το ιρανικό δικαστικό σώμα διέταξε τα δικαστήρια να ακολουθήσουν σκληρή γραμμή με τους διαδηλωτές, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές καθοδηγούνται από ξένους πράκτορες και υποκινούνται από τα αντι-ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μια γνωστή κατηγορία που διατυπώνεται από το καθεστώς όταν ξεσπά η διαφωνία.

Όλα αυτά ενόσω οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος διαχέονται στον κυβερνοχώρο, με βίντεο με γυναίκες να καίνε τα χιτζάμπ τους να γίνονται viral. Άλλες γυναίκες έχουν δημοσιεύσει συναισθηματικά βίντεο στα οποία κόβουν τα μαλλιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάτω από το hashtag #Mahsa_Amini.

Σε ένα άλλο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 προβολές, μια Ιρανή κόβει τα μαλλιά της με ψαλίδι.

Ο Μοχάμεντ Νίκναφς, που αγωνίζεται στην Εστεγκάλ, ξύρισε το κεφάλι του σε ζωντανή μετάδοση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα των γυναικών.

Δείτε τον ποδοσφαιριστή στο Ιράν:

Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί ήλθε εν μέσω μιας κυβερνητικής καταστολής των δικαιωμάτων των γυναικών. Στις 15 Αυγούστου, ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, υπέγραψε ένα διάταγμα το οποίο, μεταξύ άλλων μέτρων, αύξησε την τιμωρία για τις γυναίκες που δημοσιεύουν περιεχόμενο κατά του χιτζάμπ στο Διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ