ΗΠΑ: «Τα UFO σπάνε το φράγμα του ήχου – Να δημοσιοποιηθούν στοιχεία»

Ο πρώην Διευθυντής Εθνικής Νοημοσύνης των ΗΠΑ, διευκρινίζει ότι ήθελε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες για ύπαρξη εξωγήινης ζωής και UFO, αλλά δεν κατέστει δυνατό.

Νέα πτυχή στην ύπαρξη UFO και εξωγήινης ζωής, δίνει ο πρώην Διευθυντής Εθνικής Νοημοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Ράτκλιφ.

Ο ίδιος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox και διευκρίνισε πως «υπάρχουν πολλά φαινόμενα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση. Υπάρχουν ακόμα περισσότερες θεάσεις, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Μερικές από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί».

Σύμφωνα με τον Ράτκλιφ, σκάφη της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν καταγράψει δεκάδες θεάσεις, οι οποίες προκαλούν ποικίλα ερωτηματικά στους ειδικούς, καθώς δεν έχουν διευκρινιστεί.

Χαρακτηριστικά, υποστηρίζει πως τα UFO σπάνε το φράγμα του ήχου χωρίς να προκαλούν κάποια ηχητική έκρηξη, αλλά κάνοντας ελιγμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν με την σημερινή τεχνολογία.

Έτσι, ξεκαθαρίζει πως «όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν γίνει ορατά από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ή του Πολεμικού Ναυτικού ή εικόνες, που έχουν καταγραφεί από δορυφόρους και οι ενέργειες, που προβάλλουν είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν. Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές και δεν έχουμε την τεχνολογία να τις αναλύσουμε. Ή για ήχους, οι οποίοι ταξιδεύουν ξεπερνώντας το φράγμα του ήχου, χωρίς όμως να προκαλούν καμία ηχητική έκρηξη».

Παρόλα αυτά, τονίζει πως λίγα ανεξήγητα περιστατικά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Πρόκειται για μη επαληθευμένα αέρια φαινόμενα, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο, δεν κάνουμε λόγο απλά για έναν πελάτη ή μία λάμψη ή απλά κάποια έξυπνη οντότητα. Συνήθως, έχουμε πολλαπλούς σένσορες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τέτοια πράγματα και μερικές φορές κάποια από αυτά τα φαινόμενα είναι ανεξήγητα. Στην ουσία, είναι λίγα παραπάνω τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουμε καλές εξηγήσεις»

Στη συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Τζον Ράτκλιφ ανέφερε πως ήθελε από την θέση του Διευθυντή Εθνικής Νοημοσύνης να αποχαρακτηρίσει έγγραφα των ΗΠΑ τα οποία αφορούν την ύπαρξη UFO.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο πήρε από την κυβέρνηση μία διορία 6 μηνών, ώστε να καταγράψει όλες τις πληροφορίες που είχε και να οργανώσει μία ολοκληρωμένη αναφορά πριν την 1η Ιουνίου.

«Δεν καταφέραμε να κατεβάσουμε τα αρχεία σε μία νέα μη ταξινομημένη μορφή αρκετά γρήγορα», δήλωσε και συμπλήρωσε πως περιπτώσεις με ανεξήγητα φαινόμενα πρέπει να δημοσιοποιούνται, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση.

«Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοι μας έχουν τεχνολογίες, οι οποίες φτάνουν πιο μακριά από ό,τι πιστεύαμε ή από ό,τι συνειδητοποιήσαμε. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε καλές εξηγήσεις για μερικά από τα πράγματα, που έχουμε δει. Το πιο υγιές θα ήταν να δημοσιεύονταν όσες το δυνατόν περισσότερες από τις πληροφορίες, που κατέχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ