ΗΠΑ: Ψηφίστηκε από τη Γερουσία το σχέδιο ανάκαμψης 1,9 δισ. δολαρίων

Το σχέδιο ανάκαμψης από τον κορονοϊό, ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ψήφιση του.

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μιας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τελικά σήμερα το σχέδιο ανάκαμψης ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πρώτη οικονομία παγκοσμίως που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, υιοθετώντας ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

Ικανοποίηση Μπάιντεν για την ψήφιση του πακέτου

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία, το Σάββατο, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι η χώρα το «έχει απεγνωσμένα ανάγκη» για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

«Κάναμε ένα τεράστιο βήμα» για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την υλοποίηση ενός μεγάλου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

 «Όταν αναλάβαμε καθήκοντα πριν από 45 ημέρες, υποσχέθηκα στον αμερικανικό λαό ότι η βοήθεια είναι καθ’ οδόν. Σήμερα, μπορώ να πω ότι κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την τήρηση αυτής της υπόσχεσης», ανέφερε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου.

«Με βάση αυτό το σχέδιο η επιταγές στήριξης θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από αυτόν τον μήνα στους Αμερικανούς που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ