ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Με μεγάλη πλειοψηφία η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, όπου περιλαμβάνονται οι κυρώσεις είχε εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για να καθυστερήσει ή να εμποδιστεί η προγραμματισμένη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία και το Αφγανιστάν, δυσκολεύοντας επίσης τον πρόεδρο να αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Εξοργισμένοι οι Γερουσιαστές με την Τουρκία

Η επιτροπή εξωτερικών σχέσεων στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισε υπέρ των κυρώσεων με το συντριπτικό 18 υπέρ, έναντι 4 κατά. «Τώρα είναι η ώρα για την Γερουσία να παραμείνει ενωμένη και να αλλάξει τη συμπεριφορά της Τουρκίας» σημείωσε στο Reuters, o Τζιμ Ρις, επικεφαλής της επιτροπής, που εισήγαγε το νομοσχέδιο προς ψήφιση μαζί με τον δημοκρατικό Γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ.

Παρά τις φωνές που εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επίδραση των κυρώσεων αυτών στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, υπήρξαν και άλλοι που εμφανίστηκαν εξοργισμένοι με την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ