ΗΠΑ: Διαδηλώσεις για το Μεσανατολικό

ΗΠΑ: Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έλαβε χώρα μεγάλη διαδήλωση με το σύνθημα «We can’t breathe since 1948».

Το Σάββατο που μας πέρασε χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν εκδηλώσεις μνήμης για τον διωγμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, γεγονός που ονομάζουν «Νάκμπα», δηλαδή καταστροφή. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές χώρες, όπως στη Γαλλία, όπου αψηφίστηκε η σχετική απαγόρευση της κυβέρνησης Μακρόν. Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έλαβε χώρα μεγάλη διαδήλωση με το σύνθημα «We can’t breathe since 1948», δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από το 1948.

 

Σε αυτή τη διαδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί Εβραίοι στην καταγωγή πολίτες, που διαχωρίζουν τη θέση τους από την πολιτική τύπου Απαρτχάιντ που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν το δικό τους κράτος και να ζουν ειρηνικά στον τόπο που γεννήθηκαν. Από τα συνθήματα γραμμένα σε πλακάτ ξεχώρισε ένα συγκεκριμένο, που έγινε viral: «Ο παππούς μου δεν επέζησε από το Άουσβιτς για να βομβαρδίζει τη Γάζα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ