Ινδονησία: Στους 268 οι νεκροί από τον σεισμό, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές

Ο αριθμός των νεκρών από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την δυτική Ιάβα της Ινδονησίας ανέβηκε στους 268.

Ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές σχολείου, σύμφωνα με τους διασώστες. Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης επιβεβαίωσε ότι πολλοί από τους νεκρούς ήταν νέοι.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αναφέρει το BBC.

151 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, 58.000 αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και 22.000 σπίτια καταστράφηκαν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, ενώ οι διασώστες ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα των κατεστραμμένων κτιρίων.

Οι προσπάθειες διάσωσης περιπλέκονταν από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τους 145 μετασεισμούς, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι μπορεί να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

seismos indonisia

Ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος, έπληξε την πολυπληθέστερη επαρχία της Ινδονησίας χθες το απόγευμα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην πόλη Σιαντζούρ, σε απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα, καθώς και κατολισθήσεις θάβοντας κάτω από τόνους χώματος τουλάχιστον ένα χωριό.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα», μια γυναίκα στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ενώ ισχυροί σεισμοί είναι συχνοί στην Ινδονησία, πολλές φορές με επίκεντρο θαλάσσιες περιοχές, ο χθεσινός σεισμός μικρότερου μεγέθους είχε θανατηφόρες συνέπειες καθώς το επίκεντρό του ήταν σε χερσαία περιοχή και είχε σχετικά μικρό εστιακό βάθος.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια με χαμηλή ποιότητα κατασκευής, με τον πρόεδρο της χώρας να ζητά οι προσπάθειες ανοικοδόμησης να περιλαμβάνουν αντισεισμικές κατοικίες.

indeonesia seismo

Ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο ταξίδεψε στη Σιαντζούρ για να ενθαρρύνει τα σωστικά συνεργεία. «Η οδηγία μου είναι να δοθεί προτεραιότητα στον απεγκλωβισμό των θυμάτων που βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια», τόνισε.

Επιζώντες είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χώρο στάθμευσης νοσοκομείου της Σιαντζούρ. Κάποιοι από αυτούς δέχονταν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές ενώ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έκανε ράμματα σε ασθενείς με τη βοήθεια φακών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ