Ιλινόις πυροβολισμοί: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες

Πανικός επικράτησε στο Ιλινόι των ΗΠΑ τη Δευτέρα, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πλήθους σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άτομα. Από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Χάιλαντ Παρκ τραυματίστηκαν επίσης 16 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες παρευρισκόμενοι έτρεξαν πανικόβλητοι για να σωθούν, αφήνοντας πίσω τους καροτσάκια και άλλα αντικείμενα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβολούσε από μια ταράτσα κτιρίου. Μία ώρα και πλέον μετά τους πυροβολισμούς, το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς συλλήψεις ή ταυτοποίηση υπόπτων. Η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να διαλυθούν.

Η παρέλαση διεκόπη ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ