Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Τουρκία για τα F-16: Παραμένει το μπλόκο – Καμία νίκη

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τα F-16 στέλνει ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, με φόντο την απόσυρση των αμερικανικών όρων για την πώληση των μαχητικών στη γείτονα χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μενέντεζ, αναφέρει ότι το μπλόκο στην πώληση παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις παραβιάσεις στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μια διαφορετική ανάγνωση του κειμένου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις, έκαναν στην Τουρκία, επιλέγοντας να εστιάσουν στο θέμα της πιθανής αγοράς μαχητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ