Η κρίση χτύπησε την Disney: «Παγώνει» τις προσλήψεις – Έρχονται απολύσεις

Η κρίση χτύπησε και την Disney καθώς φαίνεται ότι σχεδιάζει να «παγώσει» νέες προσλήψεις και να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος.

Ο σημαντικός όμιλος ψυχαγωγίας θα εφαρμόσει ένα σχέδιο μείωσης κόστους ωστόσο η διοίκηση δεν διευκρίνισε τον αριθμό των προβλεπόμενων απολύσεων.

Μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, η Disney θέλει να λάβει δραστικά μέτρα. Σε ένα memo που διέρρευσε στα ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ψυχαγωγίας Bob Chapek προβλέπει ότι θα γίνουν «κάποιες μειώσεις προσωπικού».

Ο Chapek ζητά επίσης από τους υπαλλήλους να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις αντί για φυσικές, προκειμένου να εξοικονομήσουν έξοδα μεταφοράς.

Λέγεται ότι η εταιρεία θα παγώσει τις προσλήψεις, προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους μόνο για θέσεις που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Chapek πιστεύει ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν κερδοφόρες από το τέλος του 2024.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες, η Disney ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με τη σύσταση μιας «ομάδας εργασίας για τη μείωση του κόστους» που θα εξετάσει τα οικονομικά της. Ωστόσο, η προοπτική απολύσεων προέκυψε μετά τη συζήτηση για τα κέρδη την Τρίτη, όταν η CFO Christine McCarthy είπε ότι η Disney αξιολογεί ενεργά τη βάση κόστους και ψάχνει τρόπους για τη μείωση του κόστους.

Παρόλο που η Disney κέρδισε εκατομμύρια συνδρομητές για τις streaming υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Disney Plus, ESPN Plus και Hulu το τελευταίο τρίμηνο, εξακολουθεί να χάνει χρήματα.

Οι τιμές αυξήθηκαν και πολλοί επέλεξαν το πακέτο που περιλάμβανε και τις τρεις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ωστόσο, αυτό δεν απέφερε αρκετά κέρδη. Κοστίζει πολλά χρήματα η δημιουργία περιεχομένου που θα κρατήσει τους συνδρομητές στις υπηρεσίες της Disney. Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία έχασε περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ