Η «κολλητή» της Μελάνια Τραμπ έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Σλοβενίας

Η δικηγόρος Nataša Pirc Musar κέρδισε τον δεύτερο γύρο των εκλογών και γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Σλοβενίας.

Με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, η Musar ηγήθηκε του συντηρητικού πρώην δεξιού υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας Anže Logar κατά 54% έναντι 46%, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Μια εξέχουσα δικηγόρος, η Musar είχε εκπροσωπήσει την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ σε υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων και σε άλλες υποθέσεις στην πατρίδα της, τη Σλοβενία.

Η νίκη της ενισχύει το φιλελεύθερο μπλοκ της χώρας μετά τη νίκη του κεντροαριστερού συνασπισμού στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σλοβενίας τον Απρίλιο.

«Το πρώτο μου καθήκον θα είναι να ανοίξω έναν διάλογο μεταξύ όλων των Σλοβένων», είπε η Pirc Musar καθώς η εκλογική της ομάδα γιόρταζε, όπως ανέφερε το Associated Press.

Ο Anže Logar παραδέχτηκε την ήττα του, λέγοντας ότι ελπίζει η Musar «μα πραγματοποιήσει όλες τις υποσχέσεις» που έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της.

Η 54χρονη Nataša Pirc Musar θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ως πρόεδρος από τότε που η Σλοβενία έγινε ανεξάρτητη μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ