Γερμανία: Παραμένει σε έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού -Περισσότερα από 1,6 εκατ τα κρούσματα στη χώρα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.455 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.627.103, δείχνουν το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, άλλοι 240 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 29.422 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Τα Χριστούγεννα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 25.000 νέα κρούσματα και 412 θάνατοι από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Γερμανία

Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το μολυσμένο άτομο, το οποίο πέταξε στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 20 Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί συγγενείς, εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικό κατά την άφιξή του.

Περαιτέρω γενετική ανάλυση του δείγματος σε ένα εργαστήριο στο Βερολίνο έδειξε ένα κρούσμα Β.1.1.7, όπως είναι γνωστή η ονομασία της μετάλλαξης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου.

Φόβοι για τρίτο κύμα κορωνοϊού στη Γερμανία

Εξαιτίας της συνεχούς αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, εκπρόσωποι ιατρικών ενώσεων ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν τις οικογενειακές επισκέψεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εντατικής και Ιατρικής Εκτάκτου Ανάγκης, Ούβε Γιάνσενς, απηύθυνε μέσω της εφημερίδας «Rheinische Post» την «επείγουσα παράκληση στους πολίτες να μη συναντήσουν καλύτερα τη γιαγιά και τον παππού τους, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μόνο με τον μέγιστο περιορισμό του αριθμού των επαφών συγγενών μπορεί να προληφθεί το τρίτο κύμα του κορωνοϊού», τόνισε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ