Γερμανία-κορωνοϊός: Παράταση στο lockdown, πιθανώς και πέραν του Ιανουαρίου

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, εκτιμά ότι το τρέχον σκληρό lockdown στη Γερμανία θα πρέπει να παραταθεί και «μετά τον Ιανουάριο».

Ο ίδιος κάνει έκκληση για αυστηρό περιορισμό των συναντήσεων τα Χριστούγεννα στη Γερμανία, ώστε να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Το Lockdown στη Γερμανία θα τερματιστεί μετά τις 20 Ιανουαρίου

«Εάν όλοι τηρούσαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, θα επιτυγχάναμε τον στόχο (του τερματισμού του lockdown) το νωρίτερο έως τις 20 Ιανουαρίου. Σίγουρα (όμως) αυτό θα γίνει αργότερα», συνεχίζει ο Μοντγκόμερι.

«Ο σημερινός υψηλός αριθμός μολύνσεων θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown πέραν του Ιανουαρίου», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στόχος 35 θετικοί ανά 100.000 κατοίκων στη Γερμανία

Ο Mοντγκόμερι έκανε όμως λόγο και για χαμηλότερο από τον ισχύοντα σήμερα αριθμό κρουσμάτων, ο οποίος, όταν επιτευχθεί, μπορεί να δώσει τέλος στο σκληρό lockdown. «Μέχρι στιγμής, η τιμή-στόχος είναι 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Καλύτερα θα ήταν μόνο 35 ανά 100.000», είπε.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να είναι συγκρατημένοι με τις οικογενειακές επισκέψεις αυτά τα Χριστούγεννα. «Ίσως είναι καλύτερο να προστατέψουμε τη γιαγιά και τον παππού χωρίς να τους συναντήσουμε. Τότε θα έχουμε την καλύτερη εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να τους συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο», όπως τόνισε.

Πηγή: Passauer Neue Presse

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ