Γεμίζουν πάλι οι ΜΕΘ στη Γαλλία

Σε υψηλό 14 εβδομάδων κινήθηκαν οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ στη Γαλλία.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη Γαλλία έφθασε σε υψηλό 14 εβδομάδων σήμερα, στους 3.849, με το σύνολο των νοσηλειών σε νοσοκομεία για τη νόσο να αυξάνεται για δεύτερη συναπτή ημέρα, στις 25.195.

Ο αριθμός των ασθενών με νέο κορονοϊό σε ΜΕΘ παραμένει μικρότερος από την κορύφωση των 7.184 ασθενών που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2020, όμως βρίσκεται σταθερά άνω του στόχου των 2.500-3000 ασθενών που έχει θέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να χαλαρώσει τα μέτρα για την πανδημία.

Σημειώνεται πως οι ιατρικές αρχές της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, που μετρά το ένα έκτο του πληθυσμού της χώρας, έδωσαν εντολή στα νοσοκομεία να ακυρώσουν το 40% των προγραμματισμένων επεμβάσεων, προκειμένου να ανοίξουν χώρο για ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εξάλλου, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 5.327 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα υψηλό Δευτέρας από τις 21 Δεκεμβρίου έναντι 21.825 μολύνσεων χθες. Διευκρινίζεται πως η καταμέτρηση των μολύνσεων Covid τη Δευτέρα είναι συνήθως μικρότερη, καθώς διενεργούνται λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

Πάντως, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών ανέρχεται σε 21.270, καταγράφοντας υψηλό 5 ημερών.

Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 ανέρχεται σε άνω των 3,91 εκατομμυρίων, το έκτο υψηλότερο παγκοσμίως. 

Τέλος, 359 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο σήμερα, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να βρίσκεται πλέον στους 88.933, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ