Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα εξετάζει η κυβέρνηση -Σε περιφέρειες με έξαρση κρουσμάτων

Επέκταση κατά δύο ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Σχεδιάζουμε να προτείνουμε την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που θα ξεκινά από τις 18.00 και όχι από τις 20.00, σε περιφέρειες όπου ο αριθμός των περιστατικών είναι υψηλότερος από το επίπεδο συναγερμού (ήτοι 250 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο Βεράν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί εκ νέου lockdown, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το μέτρο έπεσε στο τραπέζι κατά τη σημερινή σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς 20 περίπου περιφέρειες στη Γαλλία εμφανίζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευθέντων τις τελευταίες ημέρες.

Το νέο μέτρο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα παραμείνει στα ίδια επίπεδα σε αυτές τις περιοχές, από τις Ιανουαρίου του 2021. Την ίδια ώρα, η Γαλλία σκοπεύει να ανοίξει κανονικά τα σχολεία από τις 4 Ιανουαρίου, διατηρώντας το μέτρο της προσέλευσης του μισού αριθμού των μαθητών ανά τάξη για τα Λύκεια της χώρας.

Αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 11.395 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, υπερβαίνοντας το όριο των 10.000 για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες, εν μέσω φόβων για ένα τρίτο lockdown.

Η Γαλλία, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή την εκστρατεία εμβολιασμού παρότι ο πληθυσμός της δείχνει να είναι ο πιο απρόθυμος στον κόσμο, κατέγραψε επίσης αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται με την ασθένεια για τέταρτη συνεχή ημέρα, κάτι που δεν έχει συμβεί από τις 13 Νοεμβρίου. Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 2.574.041, το πέμπτο υψηλότερο στον κόσμο.

Ο επταήμερος κινούμενος μέσος όρος των νέων λοιμώξεων, ο οποίος εξομαλύνει τις παρατυπίες που αναφέρονται, ανέρχεται σε 11.871, υπερδιπλάσιος από τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για λιγότερα από 5.000. Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τη νόσο αυξήθηκε κατά 969, φτάνοντας τους 64.078, έναντι ενός επταήμερου κινούμενου μέσου όρου των 339.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ