Φωτιές Ιταλία τώρα: Στους τέσσερις νεκροί- Πάνω από 500 μέτωπα σε ένα βράδυ

Φωτιές Ιταλία τώρα: Μαίνονται οι φλόγες – Ρεκόρ καύσωνα στην ιστορία της Ευρώπης

Πρωτοφανή και εφιαλτική περιπέτεια αντιμετωπίζει τα τελευταία 24ωρα η Ιταλία με τις φωτιές να μαίνονται και τον καύσωνα να παραμένει αμείωτος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πάνω από 500 πύρινα μέτωπα ξέσπασαν μέσα σε μία νύχτα κοστίζοντας τη ζωή σε 4 ανθρώπους. «Πραγματοποιήθηκαν 528 επεμβάσεις στη διάρκεια των 12 τελευταίων ωρών, οι 230 από τις οποίες στη Σικελία, όπου η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο», διευκρίνισαν οι πυροσβέστες σε ανακοίνωσή τους. Aκόμη ένας νεκρός μπήκε στη λίστα των θυμάτων, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των νεκρών που συνδέονται με τις πυρκαγιές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αντικυκλώνας ονόματι Λούσιφερ (Εωσφορος), διασχίζει αυτή την ώρα την ιταλική χερσόνησο, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες. Θερμοκρασία ρεκόρ 48,8 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες, Τετάρτη, στη Σικελία και, εφόσον η θερμοκρασία αυτή επικυρωθεί, θα αποτελέσει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Αυτό το κύμα καύσωνα, που αναμένεται να συνεχιστεί για μερικές ημέρες ακόμη, ευνοεί τις φωτιές, ειδικότερα στις νότιες περιφέρειες, όπως η Σικελία και η Καλαβρία.

Απανθρακωμένος βρέθηκε 79χρονος χθες, Τετάρτη, κοντά στο Ρήγιο της Καλαβρίας και ένας άλλος άνδρας 77 ετών στην Καλαβρία έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει το κοπάδι του από τις φλόγες, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Την Παρασκευή, μια 53χρονη και ο 35χρονος ανιψιός της έχασαν τη ζωή τους, και πάλι κοντά στο Ρήγιο, προσπαθώντας να σώσουν τον οικογενειακό ελαιώνα. Στην Καλαβρία, όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν γύρω στις 100 επεμβάσεις στη διάρκεια της νύκτας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη κοντά στο Ρήγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ