Η Ευρώπη των παραπετασμάτων – Τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία φτιάχνει η Πολωνία

Η Πολωνία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο την ανέγερση τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Η Πολωνία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία, όπου έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή χιλιάδες μετανάστες και θα το ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η επιχείρηση που πρέπει να βγάλουμε εις πέρας είναι μια επένδυση απόλυτα στρατηγικής σημασίας και προτεραιότητας για την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν έως τις 15 Δεκεμβρίου και ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αργότερα τον ίδιο μήνα, με τους εργάτες να αναμένεται να εργάζονται σε βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο, σε τρεις ομάδες.

Το έργο θα στοιχίσει περίπου 353 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να επεκταθεί σε 180 χιλιόμετρα, ήτοι σχεδόν το 50% του συνολικού μήκους των συνόρων μεταξύ Πολωνίας- Λευκορωσίας.

Το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του τείχους τον περασμένο μήνα.

Αυτήν τη στιγμή, μετανάστες καταρρέουν από υποθερμία. Δείτε εικόνες ντροπής για την «Ευρώπη των πανανθρώπινων ιδεωδών», για… προηγμένες δυτικές οικονομίες, όπως είναι κι εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αποστρέφουν κτηνωδώς το βλέμμα τους:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ