Ευγενία Βλαχοπούλου: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας γιατρού από την Ινδία

Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, τονίζει η Ελληνίδα γιατρός Ευγενία Βλαχοπούλου, όπου ζει και εργάζεται στην Ινδία.

Η κατάσταση στην Ινδία εξαιτίας του κορονοϊού είναι δραματική, καθώς το οξυγόνο είναι σε έλλειψη στα νοσοκομεία, τα οποία γεμίσουν καθημερινά με νέους ασθενείς.

Δύο Ελληνίδες όπου ζουν στη χώρα της Ασίας μίλησαν στο ΣΚΑΪ και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

Αρχικά, η γιατρός Ευγενία Βλαχοπούλου αναφέρει πως «τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, δηλαδή ένας ασθενής που χρειάζεται να πάει σε νοσοκομείο παίρνει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και τρέχει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και μπορεί να καταλήξει το βράδυ σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει να έχει οξυγόνο».

Παράλληλα, η Πολίνα Παπακώστα, που μένει στην περιοχή Μουμπάι, δηλώνει πως «τα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι γεμάτα, είναι δύσκολο να βρεις κρεβάτι και υπάρχουν βασικές ελλείψεις όπως οξυγόνο και φάρμακα. είμαστε στο σημείο, όπου οι συγγενείς ψάχνουν να βρουν οξυγόνο. Στο πρώτο κύμα ακούγαμε γενικές ιστορίες, ενώ τώρα τις ακούς από ανθρώπους του στενού σου περιβάλλον. Μάλιστα, πολλοί νέοι που ήταν υγιείς χωρίς προβλήματα ακούς ότι αρρωσταίνουν βαριά. Είναι ανησυχητικά περίεργη η κατάσταση».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ