Έβαλε κόμπρα να δαγκώσει σωσία: Ασύλληπτη συνωμοσία με στόχο εξαπάτηση ασφαλιστικής

Έβαλε κόμπρα να δαγκώσει σωσία: Ο δράστης είχε ζήσει επί 20 χρόνια στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην πατρίδα του στις αρχές του έτους

Μια ανατριχιαστικη δολοφονική συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας αποκαλύφθηκε στην Ινδία. Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Ρατζούρ στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας ο 54χρονος Prabhakar Bhimaji Waghchaure σκηνοθέτησε τον περασμένο Απρίλιο τον θάνατό του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής – ένα ποσό πέντε εκατ. δολαρίων (4,3 εκατ. ευρώ) από αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία. Ο δράστης είχε ζήσει επί 20 χρόνια στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην πατρίδα του στις αρχές του έτους. Αλλά η ασφαλιστική εταιρεία κάτι ψυλλιάστηκε και ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προκειμένου να θέσει το σχέδιό του σε εφαρμογή ο 54χρονος επέλεξε έναν φτωχό σωσία του με νοητική υστέρηση, τον 50χρονο Navnath Yashwant Aanap και έβαλε στη συνέχεια μια κόμπρα να τον δαγκώσει προκειμένου να πεθάνει. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Waghchaure – που κατηγορείται πλέον για φόνο – λίγες μέρες πριν σκηνοθετήσει τον θάνατό του, είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι στην ίδια περιοχή. Δύο συγγενείς του βρήκαν το θύμα και αγόρασαν τη δηλητηριώδη κόμπρα από έναν πωλητή φιδιών. Στις 22 Απριλίου ο δράστης και οι συνεργοί του οδήγησαν τον 50χρονο σωσία σε ερημική περιοχή, όπου έβαλαν την κόμπρα να τον δαγκώσει στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Αλλά μετά τη μεταφορά της σορού του υποτιθέμενου 54χρονου στο νεκροτομείο, αρκετά άτομα από το περιβάλλον του έκαναν αντιφατικές δηλώσεις για τον θάνατό του. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν το τηλέφωνο του Waghchaure και διαπίστωσαν ότι ήταν ζωντανός κι ότι είχε εμφανιστεί ως… ανιψιός του εαυτού του στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το θύμα. Η αστυνομία συνέλαβε τον δολοφόνο και τους τέσσερις συνεργούς του. Αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι ασφαλιστική εταιρεία υποπτεύθηκε τον δράστη, επειδή τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε σκηνοθετήσει και τον θάνατο της συζύγου του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής.

selective focus photography of snake

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ