Έρωτας στο αεροπλάνο: Καθόταν δίπλα σε έναν ενοχλητικό άνδρα σε πτήση οκτώ ωρών

Κατέληξε σε έρωτα παρότι κάθε άλλο παρά… αγαπησιάρικα ξεκίνησε. Το πρώτο πράγμα που ένιωσε η Κριστίνα Μπάρτον όταν είδε τον Γκάμπριελ Σόλμπεργκ ήταν αγανάκτηση. Η τότε 30χρονη χορεύτρια που ζούσε στο Λος Άντζελες βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής του JFK για την πτήση που θα τη μετέφερε στο σπίτι της μετά από οντισιόν στη Νέα Υόρκη. Ήταν νωρίς το πρωί και η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια.  Όταν ένας άνδρας πέταξε την τσάντα του στο πάτωμα και έκατσε ακριβώς δίπλα της, με κενές όλες τις θέσεις γύρω της, εκείνη εκνευρίστηκε.  Ήταν ο 34χρονος Γκάμπριελ Σόλμπεργκ που επέστρεφε νυσταγμένος από επίσκεψη των γονιών του στην Ευρώπη.

«Ο τύπος αυτός δεν είχε συναίσθηση του χώρου» θυμάται η Μπάρτον. Οι δύο τους κάθονταν κοντά με αποτέλεσμα η Μπάρτον να δει το εισιτήριο του διπλανού της και να διαπιστώσει πως στο αεροσκάφος κάθονταν επίσης δίπλα. Ενστικτωδώς σκέφτηκε πως δεν ήταν σε θέση να περάσει τις επόμενες έξι ώρες δίπλα σε έναν άνδρα χωρίς συναίσθηση προσωπικού χώρου.  «Αυτή είναι η δική της οπτική» λέει σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά και με την εξέλιξη της σχέσης τους ολωσδιόλου αλλιώτικη, ο Σόλμπεργκ. «Όταν έφτασα στον τερματικό, ήταν γεμάτος ανθρώπους και απλώς έπιασα μια θέση άδεια. Και κάθισα εκεί μόλις πέντε λεπτά» διηγείται ο ίδιος. Όταν με τα πολλά επιβιβάστηκαν στην πτήση της Alaska Airlines και κάθισαν δίπλα δίπλα, η Μπάρτον έβαλε γρήγορα τα ακουστικά της ώστε να αποφύγει τους ανεπιθύμητους διαλόγους.

Burton Solberg 3

«Έι, εσύ δεν ήσουν που καθόσουν δίπλα μου πριν»

Όμως, δεν πρόλαβε.  Ο Σόλμπεργκ, ενώ δεν την είχε προσέξει στην αίθουσα αναμονής, την εντόπισε στο αεροσκάφος καθώς πλησίαζε τη θέση του. Όπως λέει, τον μάγεψε το χαμόγελό τους. «Έι, εσύ δεν ήσουν που καθόσουν δίπλα μου πριν» της είπε. Η πρώτη εντύπωση της Μπάρτον για έναν τύπο εγωκεντρικό και υπερόπτη, διαλύθηκε κι έτσι οι δύο τους άρχισαν την κουβέντα.  «Νομίζω πως το κουβεντολόι ήταν άμεσο. Αμέσως μόλις επιβιβαστήκαμε και κάθισα στη θέση μου, ένιωσα πως κάτι άλλαξε, δεν υπήρχε πια ενόχληση» περιγράφει η ίδια.  Κι έπειτα, ο πιλότος ανακοίνωσε πως θα είχαν καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, με το μετέπειτα ζευγάρι να συνεχίζει την ψιλή κουβέντα ανενόχλητο.

«Μιλήσαμε για τα πάντα» θυμάται ο Σόλμπεργκ. Για δουλειές, για την πόλη τους, για τα ταξίδια τους, για τη ζωή τους.  Κι όταν πλέον η πτήση αναχώρησε, οι δύο τους έμοιαζε να γνωρίζονται χρόνια.  Μετά το αεροπορικό «ραντεβού» οκτώ ωρών, η άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες τους προσγείωσε απότομα, με τους δύο τους να ετοιμάζονται να πάρουν δρόμους χωριστούς.  Τότε ήταν που ο Σόλμπεργκ είπε «χει, κάτι τρέχει εδώ». Υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Λος Άντζελες μία εβδομάδα μετά, όταν τηλεφωνήθηκαν και κανόνισαν να κάνουν κάτι. Η Μπάρτον πρότεινε δείπνο και ταινία. Αντιθέτως, ο Σόλμπεργκ από την άλλη πρότεινε να νοικιάσουν ένα δωμάτιο στο Topanga Canyon, στα βουνά της Σάντα Μόνικα.

Η Μπάρτον, αν και χαρούμενη που είχε δει ξανά τον Σόλμπεργκ, είχε τις αμφιβολίες της για τόσο μακρινό ταξίδι με έναν ξένο σε έναν ερημικό τόπο.  Οι δύο τους αρραβωνιάστηκαν ένα χρόνο μετά, με τη φωτογράφιση του αρραβώνα να γίνεται -πού αλλού- σε ένα αεροδρόμιο.  Έκτοτε, είναι μαζί και, αν και η πανδημία κορωνοϊού πάγωσε για λίγο το πάθος τους στα ταξίδια, οι δύο τους συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να μοιράζονται τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από CNN

Burton Solberg 4

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ