Ερντογάν – Ζελένσκι Ουκρανία: Το μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο

Ερντογάν – Ζελένσκι Ουκρανία: Το μήνυμα του Ουκρανού μετά τη συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο.

Συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την “διαρκή υποστήριξη” της Τουρκίας και ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο για την συνεχιζόμενη επιθετικότητα και την πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. “Πρέπει να θέσουμε τέρμα στις εχθροπραξίες”, τόνισε ο Β. Ζελένσκι. Ειπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω του Twitter.

«Είχα συνομιλίες με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Συζητήσαμε για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την έκτακτη βοήθεια που ήδη μας έχει προσφέρει το Ταμείο», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ανοικοδόμηση της χώρας όπου επιθυμεί το ΔΝΤ να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όταν σταματήσει η ρωσική επίθεση.

Το μήνυμα της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το ΔΝΤ θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Ουκρανίας για έκτακτη χρηματοδότηση. “Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο @ZelenskyyUa και εξέφρασα την υψηλή εκτίμησή μου για το σθένος και την ηγετική του προσωπικότητα”, ανέφερε η Georgieva σε ένα tweet.

“Το ΔΝΤ έχει δεσμευτεί να στηρίξει την #Ουκρανία και τον λαό της. Διαβεβαίωσα τον @ZelenskyyUa για ταχεία ανταπόκριση στο αίτημα της Ουκρανίας για έκτακτη οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ”, ανέφερε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ