Ερντογάν – Ντράγκι: Δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα ο Τούρκος!

Ερντογάν – Ντράγκι: Την ευκαιρία να κατηγορήσει και πάλι την Ελλάδα βρήκε ο Τούρκος πρόεδρος

Δεν χάνει ευκαιρία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για να επιτεθεί κατά της χώρας μας. Την Τρίτη, κατά τη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα άρχισε πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία. Εξαιτίας αυτών των επαναπροωθήσεων οι άνθρωποι που φεύγουν παράτυπα προσπαθούν να καταφύγουν προς την Ιταλία»! Όσον αφορά στις διμερείς ιταλο-τουρκικές σχέσεις, οι δύο πλευρές υπέγραψαν εννέα συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και μία συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας. Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του οι δύο χώρες να υπογράψουν σύντομα τη συμφωνία για το πυραυλικό σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain). Πρόκειται για αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα που κατασκευάζεται από την εταιρεία Eurosam και περιλαμβάνει το ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού Arabel, το Κέντρο Ελέγχου Πυρός και τους τετραπλούς κάθετους εκτοξευτές πυραύλων Aster επί τροχοφόρων οχημάτων.

Οσον αφορά στο διμερές εμπόριο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο όγκος συναλλαγών μόνο πέρυσι σημείωσε αύξηση 34% και ξεπέρασε τα 23 δισ. δολάρια, ενώ προέβλεψε ότι είναι εφικτός ο στόχος των 25 δισ. δολαρίων. Ζήτησε επίσης να συνεχιστεί ενισχυόμενη η υποστήριξη της Ιταλίας στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, ενώ προανήγγειλε και την ίδρυση ενός τουρκο-ιταλικού πανεπιστημίου.

FW6uEDQWAAEjT2O scaled

Τι ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι στον Ερντογάν

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι ο ρόλος της Τουρκίας για την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ σημαντικός σε πολλά πεδία, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι «ενωμένες» στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ομόλογό του για το μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και για τις προσπάθειες ανοίγματος διαδρόμων για την εξαγωγή των σιτηρών. «Χρειαζόμαστε αυτά τα σιτηρά το συντομότερο, ώστε να αποτραπεί ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή στις φτωχότερες χώρες του κόσμου», ανέφερε.

Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε ακόμα ότι η σταθερότητα στη Λιβύη είναι πολύ σημαντική, και ότι η χώρα του με την Τουρκία θα εργαστούν στενά γι’ αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ