Επανεμφάνιση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας μετά την εξαφάνιση του στις 11 Μαρτίου

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και επόπτης της λεγόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” της Ρωσίας, ο οποίος είχε να εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, εθεάθη για λίγο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας μέσω Zoom.

Η εξαφάνιση του Σόιγκου από τη δημόσια θέα δημιούργησε πολλές φήμες και εικασίες. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Σόιγκου είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και ως εκ τούτου δεν είχε εμφανιστεί σε δημόσιες ή επίσημες εκδηλώσεις από τα μέσα Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων (RIA) έβαλε στόχο να ζουμάρει τον Σόιγκου στην επάνω αριστερή γωνία μιας οθόνης βίντεο που είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον Πούτιν. Το κλιπ δεν περιείχε ήχο και δεν έδειχνε τον Σόιγκου να μιλάει. Αυτό προκάλεσε επίσης εικασίες και φήμες σχετικά με την ασφάλεια του Σόιγκου στο Κρεμλίνο, την υγεία του και το πού βρίσκεται.

Ο Σεργκέι Σόιγκου, 66 ετών, εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας από το 2012 και συχνά χαρακτηριζόταν ως ο πιθανός διάδοχος του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Ο ίδιος και ο Πούτιν έχουν πολλαπλές φωτογραφίες σε κοινές δραστηριότητες όπως το ψάρεμα. Η πολιτική καριέρα του Σόιγκου ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1990, όταν διετέλεσε επικεφαλής του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Σόιγκου είναι ένας από τους ιδρυτές του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Ρωσίας, της “Ενωμένης Ρωσίας”, το οποίο αποτελεί την πλειοψηφία στην κρατική Δούμα (το ρωσικό κοινοβούλιο). Το κόμμα θεωρείται υποστηρικτής της πολιτικής του Πούτιν και είχε ψηφίσει υπέρ του στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εκλογές για την προεδρία του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ