Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία σταματάει οριστικά τους εμβολιασμούς

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αποφάσισαν να σταματήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ύστερα από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca σταματάνε στη Δανία, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές, λόγω των θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση αλλάζει το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, αναφέρει το δίκτυο TV.

Επίσης, η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca.

Σημειώνεται, πως η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ